Abban szerencsében részesülhettem, hogy Szikszai Katalinnál, a 12. Indigo Táborban vehettem részt a Kétkorona Wellness és Konferencia Hotelben, Balatonszárszón. A tábor tematikája teljes mértékben a szalonmunkára volt felépítve. Ami azt jelenti, amit mi körmösök általánosságban végzünk a mindennapokban vendégeink körmein, pl. alapdíszítések, gyakori formák, vagy esetleg extrémebb körmök mini kivitelben.

Ez a fantasztikus képzés négy napot ölelt át, amit három kiválóan képzett és kedves műkörmös oktató vezényelt le.

1. NAP

Szalon pipe formát tanultam porcelánból, amit Juhász Szilvia mesterleveles oktató tartott. Amibe többek között beletartozott a helyes sablonfelhelyezés, az éles mosolyvonal bereszelése és márvány hatás kialakítása szabadszélen.

2. NAP

3D porcelán hatású virágokat készítettünk gyurmazseléből, amit szintén Juhász Szilvia tanított.

3. NAP

Alap szalon díszítéseket tanultunk Halász Karsai Brigitta segédletével. Ahol gyakorolhattuk a füsthatású, kígyóbőrhatású körmök készítését, és a transzferfólia helyes használatát.

4. NAP

A délelőtti program a Dual Forms technikai műköröm képzés volt Szikszai Katalin előadásában. Ahol reszelésmentes és gyors szalonhosszúságú körmök felhelyezését tanulhattuk különböző díszek beépítésével. 

Délután pedig a vékony és vastag vonalak festésének technikáját sajátíthattam el.

 

Az ilyen és ehhez hasonló képzések számomra azért fontosak, mert fejlődni mindig kell, és a megszerzett tudás sosem elég ebben a szakmában.