Ha ezt a négy napot szeretném összefoglalni, akkor úgy éreztem magam, mint “Aliz Csodaországban“. Varázslatos volt, de egyben nagyon nehéz is, és rengeteg koncentrációt igényelt.

Ismét Szikszai Katalin műkörömépítő mester kezei alatt tanulhattam négy teljes napig. Ezt a hölgyet és az oktátásait leginkább az alábbi szavakkal tudnám jellemezni a teljesség igénye nélkül: PRECIZITÁS, TÜRELEM, MAXIMALIZMUS, PROFIZMUS, IGÉNYESSÉG (mind a munkáira, és a környezetére tekintettel).

Ez a tábor a művészetről, a szakmaiságról ÉS NEM a hétköznapiságról szólt. Hiszen itt 8 cm hosszúságú körmöket építettünk, amik inkább versenyekre, fotózásokra, esetleg bemutatókra vagy kifutókra szolgál.

Egy körmön egy forma elkészítése – így tanulóként – 5-6 órát vesz igénybe, díszítés nélkül.

És hogy felkészítsek mindenkit, ez csak a kezdet, a továbbiakban még hosszabb és még extrémebb körmöket szeretnék majd elsajátítani és magamévá tenni ?.

 

1. NAP - STILETTO

Az első napot egy könnyedebb formával kezdtük, hogy rá tudjunk hangolódni a nehezebb feladatokra. (Bár bevallom őszíntén, én ezzel is megküzdöttem. ?)

A stiletto, az egyik legismertebb extrém köröm, ami sok más formának is kiindulópontot ad. Alakját tekintve, hosszú, vékony és kecses.

2. NAP - CUBE

Számomra a cube körömforma leginkább a tűzőgép kapocsra emlékeztet, és ez is volt a személyes kedvencem. ?

Itt a formareszelést nagyon precízen kellett elvégezni, hogy minden élben végződjön (bár ez a többinél is igaz). Az elején azt sem láttam, mi lesz belőle, de a végén összeállt a kép. A díszítést pedig mindenki a saját ízlésének megfelelően készíthette el.

Ennek az eseménydús napnak a végét pedig egy fergetes “pizsibulival” zártuk. ?

3. NAP - DRAGON

Hát ebbe a formába mindenki nyugodtan képzelje bele mindent, amit csak szeretne! ?

Szintén nagyon kecses, bár kissé veszélyes forma. A díszítését a most divatos habos technikával készítettem, az alapjába pedig krómport használtam. 
Minden nappal egyre ügyesebb lettem, és egyre inkább megláttam a hibákat a munkáimban, és ezáltal ki is tudtam őket javítani.

4. NAP - RAZOR

Az utolsó nap fénypontja a razor forma volt! ? Amiben még jobban kiütköztek az élek, és kombinálni kellett egyfajta kecsességgel és vékonysággal is. Ezeknél a formáknál a párhuzamok, a szabályos és egyenes reszelések nagyon fontosak. És amikor azt hisszük, hogy készen vagyunk, akkor rádöbbenünk, hogy még csak a felénél tartunk. ?

Hálás vagyok, hogy résztvehettem ezen a kíváló eseményen, és köszönöm a türelmet az oktatómnak… Hisz az ilyen képzések által egyre többek és többek leszünk.